Skip to content

Til kamp mod pseudoarbejdet – med Dennis Nørmark

Skaber dit arbejde værdi? 

Måske ikke et spørgsmål, du har lyst til at stille dig selv. Eller svare på, for den sags skyld. Men dagens gæst i bro fm insisterer på, at vi alle sammen har et ansvar for, at det, vi bruger vores professionelle liv på, rent faktisk giver mening. 

Helle Bro har nemlig inviteret antropolog og forfatter Dennis Nørmark i studiet for at blive klogere på pseudoarbejde – et begreb, Nørmark introducerede med en filosof-kollega i en debatbog tilbage i 2018. Den tiltrak sig en hel del opmærksomhed, for der var mange, der nikkede genkendende til diagnosen af meningsløse arbejdsopgaver.

Nu har Nørmark udgivet opfølgeren ”Tilbage til arbejdet. Sådan bekæmper vi pseudoarbejde i organisationer”. Her kigger han på, hvad ledere og medarbejdere konkret kan gøre for at udrydde det – i hans optik – meningsløse arbejde. 

Er det arbejdstiden værd at lytte med?

Ja! For Helle Bro og Dennis Nørmark taler om, hvor pseudoarbejdet kommer fra, og hvem der egentlig afgør, hvilke arbejdsopgaver der skaber værdi. De taler også om travlhedskultur, kunstigt lange arbejdsdage og ansvar (eller mangel på samme). Og om, hvordan vi alle sammen kan gøre op med pseudoarbejde.

Du lærer blandt andet:

  • hvordan du spotter pseudoarbejde (hint: spørg til værdien)
  • hvordan du håndterer pseudoarbejde som leder (det kræver sårbarhed, ansvarlighed og en god portion mod)
  • hvordan du forbygger pseudoarbejdet i din organisation: Ærlighed er første skridt. 

God fornøjelse og godt opgør.

Du finder episoden på SpotifyApple Podcast eller lige her på siden.

Arkiveret under:
Podcasts

Se mere ...

Blogindlæg
Sådan bliver du mere effektiv på arbejdet

Fem gode vaner, der giver dig to ekstra timer hver dag

I snit går to timer af din arbejdsdag til afbrydelser, mails og spørgsmål. Få fem gode råd til, hvordan du gør din arbejdsdag mere effektiv og vinder tiden tilbage.
Podcast
Frederikke Schmidt taler ind i mikrofon i bro fm studiet

At finde fodfæste med Frederikke Antonie Schmidt

Roccamore er hurtigt blevet et landskendt skomærke. Bag succesen står Frederikke Schmidt, hvis ledelsestilgang trækker rødder tilbage til barndommen.
Case
Strategien blev bygget med afsæt i en lang række indsigter om organisationen fra et inside-out og et outside-in perspektiv

Sådan hjalp vi med at skabe en indsigtsdrevet og adfærdsbaseret forretningsstrategi

I casen samarbejdede bro med Codan for at optimere deres 2025-strategi, som vi hjalp med at udvikle gennem en indsigtsdrevet og adfærdsbaseret strategiproces.
Mød
Helle er CEO og grundlægger af bro, og siden begyndelsen i 1999 har hun været ansvarlig for den strategiske udvikling og daglige drift af virksomheden. Helle ved, hvad det vil sige at lede, og hun ved, hvordan man rådgiver andre til at navigere og agere i feltet. Derfor dedikerer hun sin tid til strategi-, team- og lederudvikling. Hun er ikke bange for at tage fat, hvor det gør ondt, hvis formålet er at skabe meningsfuld forandring. Og derfor fungerer Helle også som sparringspartner og rådgiver for topledere og executives i både danske og internationale organisationer. Helle er desuden hjemmevant i rollen som oplægsholder og keynote speaker.