Skip to content

Stilhed er stadig en dyd – med Bastian Overgaard

Efter et kort otium er bro fm nu tilbage med direktøren for det hele, Helle Bro, som vært. Hun har inviteret forfatter og foredragsholder Bastian Overgaard i studiet til en snak om den strukturerede stilhed som ledelsesværktøj.

Bastian har netop udgivet bogen ’Støjfri ledelse. Hvordan vi opnår mere ved at snakke mindre’. Den har skabt debat rundt omkring på ledelsesgange og storkontorer, hvor vi har det med at tale mere end at klappe karry og reflektere.

Mindre snak, mere effektivitet

Ifølge Bastian er vores organisationer præget af en kultur, hvor kvantitet og kvalitet lever i et usundt forhold, og hvor støjen hersker på både virksomhedernes og medarbejdernes bekostning. Alt for ofte bliver der sagt alt for lidt med alt for mange ord – og det koster på bundlinjen såvel som på det mentale overskud.

Løsningen? Den er såre simpel: Vi skal lære at være stille sammen. For i stilheden skaber vi ifølge Bastian rum til refleksion og til hinanden. Det gør vores møder mere målrettede og mindre drænende. Vi skal med andre ord sænke tempoet for at hæve effektiviteten.

Det får du ud af at lytte med

Men hvordan er det nu lige, at man får skruet ned for støjen og givet plads til stilheden i virksomheden? Med udgangspunkt i Overgaards bog og egne erfaringer diskuterer Bastian og Helle mødekultur, støj, stilhed og personprofiler. De kommer blandt andet omkring:

  • hvad stilhed er for en størrelse, og hvad den gør ved os
  • tre forskellige former for stilhed: ’reflective silence’, ’restorative silence’ og ’relationel silence’
  • hvorfor teams og organisationer kan performe bedre, hvis de prioriterer stilheden
  • hvordan stilhed kan være en form for intervaltræning
  • hvordan du kan sætte stilheden i system i din organisation.

Og så laver Helle og Bastian et lille eksperiment live: De er stille sammen i studiet i 30 sekunder. Hvad det gør ved dem, må du lytte med for at finde ud af.

Du finder episoden på SpotifyApple Podcast eller lige her på siden.

Arkiveret under:
Podcasts

Se mere ...

Blogindlæg
Solbriller ligger på bord. I reflektionen står en medarbejder ved computeren.

Skriv et autosvar, der arbejder for dig i ferien

Arrogant, bitter eller branding-bevidst? Dit autosvar fortæller en del om dig. I dette indlæg får du tips til at skrive et godt og personligt et af slagsen.
Podcast
Frederikke Schmidt taler ind i mikrofon i bro fm studiet

At finde fodfæste med Frederikke Antonie Schmidt

Roccamore er hurtigt blevet et landskendt skomærke. Bag succesen står Frederikke Schmidt, hvis ledelsestilgang trækker rødder tilbage til barndommen.
Case
Illustration af Akademikernes A-kasses værdiudviklingsproces, som inkluderer feltstudier, fokusgrupper, dybdeinterviews og spørgeskemaer for at inspirere over 250 medarbejderes daglige handlinger og dialoger.

Fremtidssikrede værdier

Vores arbejde – som rådgivere og facilitatorer – på projektet bestod i at drive processen med at lande lige præcis de værdier, der ville kunne understøtte ønskerne for fremtiden.
Mød
Helle er CEO og grundlægger af bro, og siden begyndelsen i 1999 har hun været ansvarlig for den strategiske udvikling og daglige drift af virksomheden.

Helle ved, hvad det vil sige at lede, og hun ved, hvordan man rådgiver andre til at navigere og agere i feltet. Derfor dedikerer hun sin tid til strategi-, team- og lederudvikling. Hun er ikke bange for at tage fat, hvor det gør ondt, hvis formålet er at skabe meningsfuld forandring. Og derfor fungerer Helle også som sparringspartner og rådgiver for topledere og executives i både danske og internationale organisationer. Helle er desuden hjemmevant i rollen som oplægsholder og keynote speaker.