Skip to content

At gøre diversitet til hverdagskost med Thomas Mejlgård

Hvordan sikrer man, at alle er integreret i en organisation, hvor medarbejderne har 29 forskellige nationaliteter?

Det er noget af det, du kan høre mere om i den seneste episode af bro fm. Her taler jeg med Thomas Mejlgård, som er HR-chef for Semco Maritime.

De arbejder nemlig benhårdt for mangfoldighed. Og det er ikke altid let i en industri, der er præget af paradokser på diversitetsområdet. For på den ene side er den mandsdominerede offshore-industri præget af normer og af medarbejdere, der har været samme sted i mange år. På den anden side er den også drevet af globalisering og indsatser for ligestilling.

Hos Semco Maritime løser de blandt det ved at ansætte relationsskabere og ved at tale om fællesskab og life-balance frem for work-life-balance.

Lyt med, hvis du vil være klogere på:

  • Hvordan de har fået diversitet og mangfoldighed på dagsordenen i den traditionelle, mandsdominerede offshore-virksomhed
  • hvorfor du bør tale om life-balance frem for work-life-balance
  • hvordan medarbejderne kan blive en af organisationens vigtigste hjælpemidler til at sikre diversiteten.

Du finder episoden på SpotifyApple Podcast eller lige her på siden.

Arkiveret under:
Podcasts

Se mere ...

Blogindlæg
Solbriller ligger på bord. I reflektionen står en medarbejder ved computeren.

Skriv et autosvar, der arbejder for dig i ferien

Arrogant, bitter eller branding-bevidst? Dit autosvar fortæller en del om dig. I dette indlæg får du tips til at skrive et godt og personligt et af slagsen.
Podcast
Frederikke Schmidt taler ind i mikrofon i bro fm studiet

At finde fodfæste med Frederikke Antonie Schmidt

Roccamore er hurtigt blevet et landskendt skomærke. Bag succesen står Frederikke Schmidt, hvis ledelsestilgang trækker rødder tilbage til barndommen.
Case
Derfor udviklede Ørsted en ny tone of voice, som skulle bringe dem tættere på danskerne og gøre kommunikationen udadtil mindre distanceret.

Ny tone of voice i Ørsted

bro oversatte principperne fra Ørsteds nye tone of voice til værktøjer og skrivetips i et workshop-forløb for medarbejderne i deres fem kommunikationsteams.
Mød
Helle er CEO og grundlægger af bro, og siden begyndelsen i 1999 har hun været ansvarlig for den strategiske udvikling og daglige drift af virksomheden.

Helle ved, hvad det vil sige at lede, og hun ved, hvordan man rådgiver andre til at navigere og agere i feltet. Derfor dedikerer hun sin tid til strategi-, team- og lederudvikling. Hun er ikke bange for at tage fat, hvor det gør ondt, hvis formålet er at skabe meningsfuld forandring. Og derfor fungerer Helle også som sparringspartner og rådgiver for topledere og executives i både danske og internationale organisationer. Helle er desuden hjemmevant i rollen som oplægsholder og keynote speaker.