Skip to content

Dansk C20-virksomhed

Sådan skabte vi Europas bedst performende team

Overblik

En leder kontaktede os med en klar ambition: Han ville gøre sit team til et af de bedst performende europæiske teams i den danske C20-virksomhed. Det lykkedes.

For at få teamet til at realisere deres potentiale, skulle de forvandles fra en gruppe stærke solister til et samarbejdende high performance-team med resultater på topniveau. Men konkurrencen på kundens marked er hård, og det stiller høje krav til teamets præstations niveau.

Og det var her, bro kom ind i billedet.

Udfordring
Udfordringen lød på at forløse teamets fulde potentiale og få dem til at samarbejde som et high performance-team.
Proces
bro tilrettelagde en teamrejse, der omfattede et kig på deltagernes adfærdsmønstre og en række workshops om, hvad det kræver at performe på topniveau.
Resultat
På bare ét år er teamet blevet virksomhedens bedst performende europæiske team. De har tillid til hinanden, går ind i konflikterne og har øget forståelsen for godt samarbejde.

Relaterede cases

Strategien blev bygget med afsæt i en lang række indsigter om organisationen fra et inside-out og et outside-in perspektiv

Sådan hjalp vi med at skabe en indsigtsdrevet og adfærdsbaseret forretningsstrategi

I casen samarbejdede bro med Codan for at optimere deres 2025-strategi, som vi hjalp med at udvikle gennem en indsigtsdrevet og adfærdsbaseret strategiproces.
Grafik der fremstiller Region Syddanmarks indsats for at forbedre livskvaliteten på Socialområdet, inklusiv udvikling af kerneværdier og implementering i mødet med borgerne, repræsenteret af over 1000 ansatte

Tværgående værdier med lokal effekt på Socialområdet i Region Syddanmark

I Region Syddanmark ville de skabe mest mulig livskvalitet for borgerne på Socialområdet.
Illustration af Akademikernes A-kasses værdiudviklingsproces, som inkluderer feltstudier, fokusgrupper, dybdeinterviews og spørgeskemaer for at inspirere over 250 medarbejderes daglige handlinger og dialoger.

Fremtidssikrede værdier

Vores arbejde – som rådgivere og facilitatorer – på projektet bestod i at drive processen med at lande lige præcis de værdier, der ville kunne understøtte ønskerne for fremtiden.
Mød
Helle er CEO og grundlægger af bro, og siden begyndelsen i 1999 har hun været ansvarlig for den strategiske udvikling og daglige drift af virksomheden.

Helle ved, hvad det vil sige at lede, og hun ved, hvordan man rådgiver andre til at navigere og agere i feltet. Derfor dedikerer hun sin tid til strategi-, team- og lederudvikling. Hun er ikke bange for at tage fat, hvor det gør ondt, hvis formålet er at skabe meningsfuld forandring. Og derfor fungerer Helle også som sparringspartner og rådgiver for topledere og executives i både danske og internationale organisationer. Helle er desuden hjemmevant i rollen som oplægsholder og keynote speaker.